• Randstad
  • Applications have closed

Insurance Company

Wil jij je als finance of audit professional specialiseren als IFRS/Solvency Reporting Policies Specialist? Werk jij graag in een omgeving waar veel ruimte is om naar eigen inzicht je werkzaamheden in te vullen? Lees snel verder en solliciteer op deze vacature!

Als Reporting Analist bij onze opdrachtgever krijg je de verantwoordelijkheid voor het zelfstandig opstellen, implementeren en praktisch toepassen van beleid op het gebied van verslaglegging. Je legt een belangrijke basis voor interne en externe rapportages waaronder de jaarrekening. Hiervoor volg je wet- en regelgeving, (markt)ontwikkelingen en trends binnen het vakgebied. Dit doe je uiteraard niet alleen, maar samen met je collega’s. Samenwerken en ons verder ontwikkelen is de manier waarop we werken. Zo sta jij in je kracht, werk je aan jouw ambities en worden we samen beter. Ben jij gedreven, nieuwgierig, ambitieus en ga je altijd voor de beste kwaliteit? Kom werken als financial IFRS Reporting Analist.

Dit ga je doen als IFRS/Solvency Reporting Analist

  • grondslagen en processen verbeteren in reporting standaarden (zoals IFRS, Solvency II en duurzaamheid)
  • coördineren en discussiëren op het gebied van reporting standaarden met accountants en actuarissen
  • meewerken aan het jaarrekeningproces, van vaststelling van grondslagen tot afronding voor de publicatie van het jaarverslag
  • de verschillende teams en bedrijfsonderdelen informeren om zo iedereen betrokken en op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen op het gebied van regelgeving.

Deze vacature is echt iets voor jou, want jij hebt

  • minimaal een afgeronde hbo-opleiding in Accounting, Audit, Economy of Finance aangevuld met bij voorkeur een paar jaar relevante werkervaring in Accounting of Audit omgeving (ervaring bij een big4 audit firm of de financial services industry is een pré)
  • IFRS kennis (bij voorkeur kennis over IFRS 17), Solvency II en/of Non-Financial Reporting
  • goede vaardigheden van Microsoft Office programma’s
  • flink wat stressbestendigheid zodat je goed kan omgaan met (strakke) deadlines
  • goede Nederlandse en Engelse communicatieve skills (ook schriftelijk)

Hier ga je werken als IFRS Reporting Analist 

Je bent onderdeel van een klein team, bestaande uit 6 specialisten in wet- en regelgeving op het gebied van financiële verslaglegging. De cultuur is open en informeel waarin ieder een eigen aandachtsgebied en expertise heeft. Vanuit de verschillende gebieden en vakkennis zoeken we elkaar vaak op om met elkaar te sparren en met en van elkaar te leren. Het is een kennis gedreven omgeving waarin ontwikkeling hoog op de agenda staat.

Na ongeveer 3 jaar kan je doorstromen naar een functie binnen één van d andere teams of afdelingen.